Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σάλος στον κόσμο των αγίων. Το μουστάκι του Νταλι καλύτερα διατηρημένο απο τις πλαστικές παντόφλες must αγίου!!!



Πραγματικός σάλος 'εχει ξεσπάσει στις τάξεις των αγίων , των θαυμάτων, των παγγαριών  και των πιστών τους μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για το μουστάκι του Νταλί. Ο Νταλί ως γνωστόν  ήτο ένας ζωγράφος , όταν πέθανε, απλά πέθανε. Τι κάνει λοιπόν το μουστάκι του να διατηρείτε άριστα έως και σήμερα κάμποσα χρόνια μετά το θάνατό του; ..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ καθεστωτικών ΜΜΕ διακαστές αποφάσισαν την εκταφή του νεκρού Νταλί και όταν αυτό έγινε,  διαπίστωσαν το θαύμα του αειθαλή μουστακιού του. Ο Νταλίς δεν μπορούμε να τον κατατάξουμε στις γνωστές λίστες των Αγίων και όχι μόνο λόγω του κλειστού χαρακτήρα του επαγγέλματος. Ο ίδιος ο Νταλίς ήταν ένας  σουρεαλιστής τόσο στη ζωή όσο και στο έργο του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι και οι υπόλοιποι άγιοι που διασώθηκαν εξαιτίας κάποιου θαύματος(πχ απέθαντες παντούφλες) δεν υπήρξαν  σουρεαλίστές  αλλά εφόσον δεν το γράφουν και στα βιογραφικά τους εμάς δεν μας πέφτει και λόγος.. Εδώ όμως σε αυτό το σημείο μεταξύ της απέθαντης και καλά διατηρημένης αγίας παντούφλας και του επίσης καλοδιατηρημένου μουστακιού του Νταλί ... Είναι λοιπόν η αγιοσύνη του Νταλί που μας έφερε όλους και όλες μπροστά στο θαύμα του μουστακιού του ; Είναι απειλή το θαύμα του μουστακιού του Νταλί για τον ανταγωνισμό των θαυμάτων των αγίων(πχ παντούφλες αγίων, άγια κάστανα κλπ) ;

Αμείλικτα ερωτήματα που ίσως αλλάξουν το χαρτι των πανηγυριών με τα θαυματουργά απομεινάρια διάφορων αγίων που περιφέρονται ανά την επικράτεια..


για του λόγου το αληθές το "προσκύνημα" στην είδηση   απο καθεστωτικό
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου