Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Τα ύστερα του κόσμου! Το ΚΚΕ καταψήφισε την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ!!!!Συνέβη και αυτό στη μνημονιακή Ελλάδα . Μία προσπάθεια κρατικοποίησις μίας εταιρείας και συγκεκριμένα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης(ΟΑΣΘ) καταψηφίζεται απο το κόμμα του ΚΚΕ,  μαζί με αυτά των ναζιστών , της ΝΔ κλπ.. Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ είναι η πρώτη προσπάθεια του κράτους, μέσα στα χρόνια των μνημονίων και της φασιστικής νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα ,  να ελέγξει μόνο του ένα πεδίο υπηρεσιών που πραγματικά θα έπρεπε να 'ηταν/είναι  στη σφαίρα του δημοσίου.. Δύσκολο και ίσως αποδειχτεί και ακατόρθωτο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η επιχειρηματολογία που συνόδεψε αυτή την απόφαση του ΚΚΕ, είναι  γυμνασιακού επίπεδου  με θέμα "τι ωραία θα ήταν η δημόσια συγκοινωνία που θα θέλαμε". Να σημειώσουμε εδώ πως πρόκειται  για μία και μόνο  απόπειρα να δικαιολογηθεί η καταψήφισή και απο κεί και πέρα σιωπή (αναφερόμαστε σε μία ανακοίνωση κάποιου ΚΚΕ). Στη δε ανακοίνωση όπως και στην ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ στη βουλή , συμπυκνώνεται ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κρατικοποίηση γιατί αυτή θα φέρει μειώσεις μισθών και την Ιδιωτικοποίηση!!! των αστικών συγκοινωνιών.
Να πούμε εδώ απευθυνόμενοι κυρίως στην ιστορία που μπορεί να μην καταλαβαίνει ακριβώς τι παίζει, πως σήμερα οι συγκοινωνίες  της Θεσσαλονίκης  είναι στους ιδιώτες και μάλιστα με πλείστα προβλήματα πρός τους εργαζομένους.

Αχνο φαίνεται μία προσπάθεια κοινής δράσης του ΚΚΕ με τη ΝΔ η οποία όμως συγκρούεται από τις βαθιές αντιθέσεις των δύο κομμάτων που μπορούν να συγκλίνουν μόνο στις προσωπικές επιδιώξεις των ηγεσιών τους, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν  . Σε καμία περίπτωση , θα ήταν άλλωστε πολύ ντροπιαστικό(για το ΚΚΕ και όχι βέβαια για τη ΝΔ) να θεωρούσαμε ότι το ΚΚΕ ξεπλένει γραμμάτια θυσιάζοντας τη στρατευμένη κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει..

Σε κάθε περίπτωση η καταψήφιση της κρατικοποίησις του ΟΑΣΘ και η επιμονή στο σημερινό μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών των ιδιωτών είναι μόνο προβληματική και ιδεολογικά απαράδεκτη

Τη δικαιολόγηση του ΚΚΕ θα τη βρείτε εδώ:
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9444504&textCriteriaClause=%2B%CE%9F%CE%91%CE%A3%CE%98+%2B%28%2B%22%CE%9F%CE%91%CE%A3%CE%98%22+%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου